Wat helpt nou het allerallerbeste tegen verveling? De nieuwste Studio 52nd-krant lezen natuurlijk! Dan heb je iets te doen, lees je weer eens in dit digitale tijdperk vol filmpjes, Youtube en vlogs. En voor de leden van onze krantenredactie betekent het naast lezen van het resultaat van hun harde werken ook nog eens bakken met werk, waardoor de verveling ook minder snel toeslaat.

De Zomerkrant 2021

krant thumbnail

Knutselmiddag op kantoor

De jonge schrijvers van Ik zag twee hanen broeden samen vormden dit jaar de krantenredactie. Op een zonnige middag, onder genot van stukjes meloen, hebben zij met ondersteuning van hun buddies prachtige kaarten geknutseld die we willen overdragen aan eenzame LHBTIQ+ ouderen en kinderen. De kinderen hadden behoorlijk wat creatieve ideeën. Voor de knutselwerken gebruikte ze onder anderen de inspiratie die ze hadden opgedaan tijdens hun toneelschrijflessen en rondleiding door Artis. Lees vooral verder als je meer wilt horen over de toneelstukken die op 21 juni te zien waren.

Tutorial bootjes vouwen met Mira

Mira heeft een tutorial gemaakt waarin ze je laat zien hoe je een bootje kan vouwen van papier. Onthoud het maar goed want deze bootjes worden onderdeel van de voorstelling Duizend Anjers en Granaten die in augustus! De eerste drie stappen staan hier al beschreven..

Knutselmiddag in CC Amstel

Wat voor mooie kaarten, tekeningen en knutselwerkjes kunnen we maken voor kinderen en mensen die zich eenzaam voelen tijdens de feestdagen? Onze nieuwste Studio 52nd schrijvers Destiny, DJ, Michal en Rayan hadden behoorlijk wat creatieve ideeën en konden deze allemaal uitwerken tijdens onze knutselmiddag in het CC Amstel. Zo hebben ze lieve kerstkaarten geschreven en mooie decemberkalenders geknutseld.

De romance van Bert en Julia 

Bekijk hier het prachtige verhaal over wel een heel eigenaardig duo, namelijk Bert de Beer en Julia het Bord met Raapsteeltjesstamppot. Zonder iets te verklappen kunnen we wel vertellen dat het spannend is. Want eet Bert Julia op? En waarom voelen ze zich zo raar? Vrolijk, maar ook in de war? Wat dit verhaal nog prachtiger maakt is dat Tenzin, Mira en Thavin-Jay dit toneelstuk op afstand hebben geschreven (met een beetje hulp van hun digibuddy’s) voor de zieke moeder van onze collega Eva, die zelf ook een rol heeft in het verhaal. Hoe lief is dat!

De koning, de ridder en het zwaard

Zjuul Burgering maakte samen met haar buddy kinderen Mouhamet en Sheikh een film! Inclusief superspannend verhaal en mooie kostuums. Dit spannende verhaal gaat over een koning die word vastgehouden door een gevaarlijke watermonster. Hij wacht tot zijn ridder hem komt redden met het magische zwaard. Al benieuwd? Bekijk hiernaast de video!

Hoe maak je smurfensnot?

Tenzin heeft met haar buddy Maaike een tutorial smurfensnot in elkaar gezet voor jullie!
Lekker slijmerig en snotterig. Pak allerlei vloeistof dingen en meng ze lekker bij elkaar. In het filmpje een paar goede voorbeelden!

Je eigen toneelstuk schrijven!

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe onze kids er steeds weer in slagen zulke goede stukken te schrijven? Dat kan nu! Docenten Ritzah en Desiree hebben een reeks lessen online gezet voor jou! Natuurlijk super leuk om te doen met oma, mama, papa, tante of zus, tegen de verveling natuurlijk! Benodigdheden: Pen, papier of computer met tekstverwerker en een volwassene! Makkelijk hé.

Speurtocht door de Transvaal

Fanneke is samen met Anwar en Yntze op pad gegaan door de transvaal buurt. Hier is veel bijzonders te vinden en te leren. Anwar is de expert over de buurt zoals hij nu is want hij woont er al 10 jaar lang en heeft er veel meegemaakt. Yntze weet veel over de geschiedenis van de buurt en die kennis hebben ze samengesmolten tot een super leuke speurtocht. Anwar stelt Yntze vragen zoals waarom heet de Transvaal buurt de Transvaal? En wat speelde zich hier af 50 jaar geleden?

 

Hoe werkt de speurtocht?
Onderweg naar elke locatie kan je een audio fragment beluisteren. Hierin praten Anwar en Yntze over de geschiedenis van de buurt. Eenmaal aangekomen bij de locatie kan je de opdrachten uit de krant uitvoeren!
Veel succes!!!!

De Voorjaarskrant 2018

Capture

De Winterkrant 2018

Voorbeeldkrantvoorkrant

De Jubileumkrant 2019

Voorpagina Kids ter promotie

De zomerkrant 2020

cover foto krant lente