Uitgangspunten

Studio 52nd wil de hele samenleving laten zien waar kinderen en jongeren toe in staat zijn. Hun potentie en veerkracht is onuitputtelijk. Geen enkele jongere zou dromen mogen opgeven vanwege de obstakels die zij in hun jonge leven tegenkomen. Wij werken daarom met de volgende uitgangspunten.

Persoonlijke betrokkenheid: Studio 52nd werkt als de verbindende factor tussen ouders/verzorgers, schooldocenten, kids en hun volwassen buddy. Dit kan ook buiten de theaterproducties om gaan.

Veiligheid: Iedere jongere verdient het om in een veilige omgeving zijn of haar creatieve talenten te ontwikkelen. Een veilige sfeer waarbij iedereen wordt geaccepteerd zoals hij is.

Individuele begeleiding: Elke jongere krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding en wordt dus verbonden met een vrijwilliger, die hen optimale aandacht kan schenken. Op deze manier ontstaat er een unieke relatie die zorgt voor een hoog rendement.

Thuis voelen: Thuis voelen bij Studio 52nd is een must! Een kopje thee, even kletsen, of nieuwe schoenen laten zien; wij genieten ervan als de kids gewoon komen binnenwaaien.

Langdurige verbinding: Door de jeugd aan langdurige projecten te laten werken, krijgt hun groei meer continuïteit. Om deze reden koppelen wij de Studio 52nd-kids dus aan een buddy, met wie zij een langdurige samenwerkingsrelatie aangaan. Dit werkt heel prettig voor de kids die een meerjarig traject bij Studio 52nd bewandelen.

Talentontwikkeling: Elk project, theater of anderszins, snijdt verschillende talenten en vaardigheden aan. Van sociale tot taalkundige en cognitieve vaardigheden, of het talent om mensen aan het lachen te maken; iedereen krijgt de kans om te doen wat hij of zij leuk vindt of om nieuwe dingen te proberen.

Talent om trots op te zijn: Op het podium staan lijkt in eerste instantie heel spannend. En dat is het ook. Maar tegelijkertijd laat het de jeugd zien dat ze tot hartstikke veel in staat is. Zelfvertrouwen en eigenwaarde zijn een van de pijlers van Studio 52nd. Aandacht, liefde, succeservaringen en een groot applaus dragen hieraan bij.

Gratis deelname: Deelnemen? Dat is gratis, maar niet vrijblijvend. Het is hard werken om zelf theater of film te maken. Ook de meeste voorstellingen zijn kosteloos. Iedereen dient deel te kunnen uitmaken van onze projecten.

Vrijwilligers: Alle acteurs, dramaturgen, regisseurs, en theatermakers werken op vrijwillige basis, om de simpele reden dat vrijwilligers bijzonder gemotiveerd zijn en vanuit hun eigen fundamentele overtuigingen een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van de jeugd. Iedere vrijwilliger haalt een grote dosis inspiratie uit de energie van de kids. Dat maakt het creatieve proces nog mooier!

Samenwerkingen: De politiek, jeugdorganisaties in heel Nederland, theatergroepen, zakelijke partijen; elke samenwerking is gebaseerd op het vertegenwoordigen van de belangen van de kids en om hun leefsituatie te verbeteren.