Special Edition

Niemand verdient het om etiketten opgeplakt te krijgen. Immers, wanneer je verder kijkt, zie je prachtige talenten verschijnen. Iedereen verdient een applaus!

Sommige kinderen en jongeren worden vooral herkend aan het label dat aan hun kleeft. Pleegkinderen, illegale jeugd, hangjongeren, jongeren in detentie; de samenleving plakt hen al snel een etiket op. Bij Studio 52nd vinden wij dat zij net als iedere jongere een stem én een groot applaus verdienen. Zij hebben recht op dezelfde kansen, ook al heeft ‘het systeem’ of hebben volwassenen hen op een bepaalde plek gestopt, waar zij minder goed ‘kind’ kunnen zijn.

Wat leeft er bij hen? Waarover dromen zij voor de toekomst? Hoe zien zij de wereld? Tijdens de projecten gaan ze samen met een schrijfbuddy op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Zo vormen zij hun theaterteksten en ontstaat er een voorstelling gebaseerd op fictieve personages, zelfbedachte scènes en gebeurtenissen. Het resultaat? Een unieke theatervoorstelling op het podium, samengesteld door de Studio 52nd-kids en een professionele, gerenommeerde  theatergroep zoals Maas, Urban Myth en Wunderbaum. Maar nog belangrijker is het feit dat deze jeugd een succeservaring krijgt, die hen een flinke boost geeft in hun zelfvertrouwen.

Extreem Gelijk (2017)

In samenwerking met Bram Jansen. Meer lezen over Bram klik hier
Voor meer informatie over Extreem Gelijk, klik hier

ZIN (2015 / 2016)

Meer lezen over de voorstelling 'Zin' in samenwerking met Urban Myth? klik hier

HB Extra Hard (2014 / 2015)

 

Meer lezen over de voorstelling die in 2015 in première ging in de Justitiële Jeugdinstelling De Hartelborgt? klik hier

Inside Out (2013)

Meer lezen over de voorstelling die Studio 52nd in 2013 heeft gemaakt met Wunderbaum en de jongeren van het besloten behandelcentrum de Koppeling? klik hier