Smartbuddy

Een maatje. Dat wil iedereen wel. Bij Studio 52nd regelen we een volwassen maatje – een smartbuddy – voor de kids die dat graag willen. Zij doen samen leuke dingen, kletsen met hen over serieuze of juist grappige zaken, en geven de jongere een figuurlijk plekje waar ze terecht kunnen. Een volwassene die altijd luistert, niet oordeelt, en die aandacht geeft. 

Een smartbuddy is een rolmodel die kinderen stimuleert om te geloven in hun dromen en hen begeleidt om dit waar te maken. Zij helpen kids om te onderzoeken waarom Engelse les bijvoorbeeld nuttig is als je later piloot wilt worden. En hoe kan je je Engels op een leuke uitdagende manier oefenen? Hoe is het om je lesboek even te vergeten om met je buddy naar een Engelstalige film te kijken? Een smartbuddy heeft een educatieve rol. Of het nu om interessante uitstapjes gaat, of het internet afstruinen voor een spreekbeurt; de smartbuddy motiveert het kind om er 100 procent voor te gaan.

Maar er is ook een sociale rol. Hoe fijn is het om bij kop warme chocomelk je hart te luchten over jongens, over meisjes, over je huiswerk, de druk van de cito-toets of hoe spannend je het vindt om examen te gaan doen.