Over Studio 52nd

Wij zijn overtuigd dat kinderen en jongeren uit kansarme situaties succesvol in het leven leren staan door succeservaringen op te doen. Studio 52nd biedt hen die door hen in samenwerking met professionele makers een podium te bieden waar zij vorm geven aan hun verhalen. Een podium waar zij applaus ontvangen.

In Nederland groeien veel kinderen en jongeren op in kansarme situaties. Wij zijn van mening dat juist in hen geïnvesteerd moet worden met alle mogelijke middelen: ‘To overserve the underserved’.

Studio 52nd ziet het als haar taak om deze kinderen en jongeren, die in de maatschappij op de achterste rij terecht komen, letterlijk en figuurlijk in de spotlights te plaatsen. Juist zij verdienen het om hun talenten en kracht te ontdekken.

Zelfvertrouwen boosten
Samen met professionals uit de theater- of filmwereld – acteurs, regisseurs, muzikanten – maken kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-18 jaar bij Studio 52nd uitzonderlijke voorstellingen. Op deze manier krijgen zij de kans hun ideeën, gedachtes, gevoelens én hun talenten op het podium te vertonen. Dit draagt bij aan hun zelfvertrouwen en inspireert hen om hun dromen waar te maken.

Professionele ondersteuning
Het idee om Studio 52nd in 2009 in het leven te roepen werd geïnspireerd door een project in New York, waar de jeugd uit de achterstandswijk Hell’s Kitchen sinds 1981 met succes aan theaterproducties werken. Vanaf de allereerste dag dat wij in Amsterdam Oost begonnen zijn wij langdurige relaties met onze kids aangegaan, waarbij wij jaarlijks met zo’n 350 vrijwilligers elke jongere individueel ondersteunen en professioneel begeleiden. Inmiddels hebben wij dan ook fantastische producties neergezet in het Tropentheater, Frascati, de Rotterdamse Schouwburg en  Tuschinski.

Bijzondere samenwerkingen
Naast onze samenwerking met de jeugd uit Amsterdam, hebben we met plezier en succes gewerkt aan speciale projecten in heel Nederland met kinderen en jongeren die in bijzondere omstandigheden opgroeien. Denk hierbij aan de pleegzorg, besloten behandelcentra of justitiële inrichtingen.
Wij zijn er trots op te kunnen zeggen dat we samenwerken met bijzondere partners uit de cultuursector. Zoals Wunderbaum, Maas theater en dans, Urban Myth, het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest en Likeminds.

Toekomstperspectief
Het is onze grote droom dat de Studio 52nd-kids later onze rollen zullen overnemen. Dat zij in onze voetsporen treden en zich zullen inzetten als buddy, donateur, docent, of directielid voor de nieuwe generatie kids die deelnemen aan onze programma’s. De Studio 52nd-kids zijn letterlijk onze toekomst.