HB extra hard weer in Trouw

Op 5 februari 2015 verscheen er in de Trouw een eerste artikel over ons project in de justitiële jeugdinrichting de Hartelborgt. Hierin was beschreven hoe de jongens daar hun eigen toneelteksten hadden geschreven. Onder begeleiding van de docenten van Studio 52nd en onze geweldige vrijwllige schrijfbuddy's. Hierin kwam ook Alecander de Vree al aan het woord, de regisseur van Maas theater en dans die met deze teksten een voorstelling heeft gemaakt, met de jongens als acteur.

Sinds april speelt deze voorstelling, in de Hartelborgt, waarbij scholen uit Rotterdam zijn uitgenodigd om te komen kijken. Middelbare scholieren ontmoeten zo leeftijdsgenoten die op een hele andere manier opgroeien. Letterlijk ver weg, in Spijkenisse, als gesloten deuren. Maar tegelijk zo dichtbij, omdat veel van deze scholieren in dezelfde situaites opgroeien, maar nog een keuze hebben. 

Voor het hele artikel: klik hier.

Coproductie: Studio 52nd, Rijks justitiële jeugdinstelling De Hartelborgt en Maas theater en dans
Regie: Alexander de Vree
Spel: José Montoya, Claudio Magana Torres, studenten van MBO Theaterschool: Kjell Branbergen, Yuri Cleton, Morris Teepe en jongeren uit De Hartelborgt
Locatie: De Hartelborgt Spijkenisse

Dit project is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van Stichting Doen, Fonds 21, VSBfonds, G. Ph. Verhagen-Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Bernard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Kinderzorg Den Haag-Rotterdam en Steunfonds Jeugdberscherming Rotterdam.