Filmmaking

Stralen op het witte doek, terwijl het publiek met popcorn op het puntje van zijn stoel zit? Filmmaking maakt deze droom werkelijkheid. Zij schrijven de scripts en acteren zelf met professionals in de film. Die in een échte bioscoop wordt gedraaid. 

De 52nd-kids, met al hun ervaring die ze hebben opgedaan bij Playmaking, Één-op-één en Playmaking 2nd Level, worden in hun vierde programma op een heel nieuwe manier uitgedaagd. Voor het eerst maken de kinderen en jongeren kennis met filmopnames op locatie, het vertalen van emoties op het witte doek, maar ook met de grote belevenissen om de film heen. De grote première in de bioscoop, de rode loper, de pers, flitsende fotografie, filmposters: dit is waar de jonge sterren naartoe hebben gewerkt.

In 2012 heeft Studio 52nd voor het eerst een Filmmaking-project afgerond. De speelfilm Tjiks & Tjappies’ ging op 13 februari 2013 in première in het Amsterdamse Tuschinski. Onderstaad filmpje laat zien hoe dat project verliep en hoe het de kinderen verging op de rode loper: 

Het resultaat hiervan is ook te zien, 'Tjiks & Tjappies' staat online: klik hier