52nd Academie

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? En hoe draai je mee in de ‘echte wereld’ waar er gewerkt dient te worden? Wat betekent ‘professioneel zijn’? Het zijn vragen waar de kids bij de 52nd Academie mee aan de slag gaan.

De 52nd Academie is speciaal voor iedereen die al eerder betrokken is geweest bij onze theaterprojecten. Zij krijgen via de Academie de kans om achter de schermen mee te lopen met de producties van andere Studio 52nd groepen. Om hiervoor in aanmerking te komen, dienen ze eerst een sollicitatiebrief te schrijven.

Dit doen ze om te leren hoe je aangeeft wat je motivatie is om ergens te komen werken. Tijdens de stage laten de kids vervolgens zien wat ze allemaal in huis hebben. Ze leren over hoe je je professioneel gedraagt in een team, maar ze leren ook allerlei nieuwe dingen over een specifiek vakgebied in het theater.

Door zo stage te lopen blijven onze kinderen en jongeren betrokken. Het is immers niet continu mogelijk om theaterprojecten te doen. We vinden het belangrijk dat ze zo wel steeds de kans krijgen om onderdeel te zijn van het succes van anderen. En het helpt onze band met deze kids sterk te houden. Elke stage wordt serieus beoordeeld en soms zijn er zelfs vervolgopdrachten. Als alles is afgerond worden de jonge 52nd-Academici beloond met een écht certificaat.

Via de stages proberen wij onze oudste groepen te laten zien dat zij terug kunnen blijven komen, bijvoorbeeld als schrijfbuddy voor de allerjongste kinderen die bij ons beginnen.